top of page

Tegne-banke-teknikken

En meget simpel teknik, hvor det tegning og tankefeltterapi samarbejder på smukkeste vis.


Allerførst! Du behøver ikke at være godt til at tegne for at kunne bruge denne terapi. Det handler ikke om at tegne noget flot, man behøver ikke engang kunne genkende om du har tegnet en hus, en kat eller noget midt imellem.


Teknikken


Tegne-banke-teknikken er super simpel. Du kommer med et tema; en udfordring, en overbevisning, en blokering, et traume, en dårlig relation. Du får papir og farver.


Nu lader vi underbevidstheden arbejde for os. Du får mellem 30 sekunder og 1 min. til at tegne det første der kommer til dig. Når tiden er gået banker vi på tankefeltterapi-punkterne, mens du beskriver detaljerne i din tegning.


Denne proces gennemgår vi indtil at din tegning repræsentere noget lyst og dejligt og gerne en løsning på problemet. Hvornår det kommer overlader vi til underbevidstheden.


Oplevelsen


Det er en rigtig blid teknik. Nogle gange kan der komme lidt ubehag op, men det et godt tegn og noget som tankefeltterapien er til for at forløse.

Session med indledende snak, introduktion, udførelse og afrunding tager ca. en time.


Børn


Denne type terapi er meget velegnet til børn, da den ikke kræver at man graver i problemet. Det handler ikke om selvanalyse eller bevidsthed om årsager. Alt det lader vi underbevidstheden finde frem i symbolsk form på papiret. Barnet skal bare tegne, fortælle om tegningen og banke.


Temaet kan være skolevægring, angst, ubehag, forbier og meget andet.

6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page